BARWENA

BARWENA

Sezon%20po%C5%82owowy%20(dost%C4%99pno%C5%9B%C4%87)%3A,Ca%C5%82y%20rok|Ograniczenia%20dost%C4%99pno%C5%9Bci%3A,Rzadkie.%20Zazwyczaj%20tylko%20przy%20z%C5%82ej%20pogodzie.|Najwi%C4%99ksza%20dost%C4%99pno%C5%9B%C4%87%3A,Pa%C5%BAdziernik%20-%20Maj|Szczytowa%20jako%C5%9B%C4%87%3A,Kwiecie%C5%84%20-%20Maj|Technika%20po%C5%82owu%3A,%F0%9F%94%9D%20Sie%C4%87%20skrzelowa|Typ%20floty%3A,%F0%9F%94%9D%20Przybrze%C5%BCna|Obszar%20po%C5%82owu%3A,%F0%9F%87%B5%F0%9F%87%B9%20Wody%20Portugalii%2C%20Atlantyk%20Pn.-Wsch.|Minimalny%20wymiar%20ochronny%3A,18%20cm|Okres(y)%20ochronny%2Fe%3A,%E2%9C%98|Kwoty%20po%C5%82owowe%2Fplany%20zarz%C4%85dzania%3A,%E2%9C%98|Kategoria%20zagro%C5%BCenia%20gatunku%20IUCN%3A,Nieoszacowane%2FNEBarwena (Mullus surmuletus) to najbardziej ceniona i osiągająca najwyższe ceny ryba z rodziny barwenowatych. Występuje wyłącznie w Europie, gdzie można ją spotkać pod nazwami red mullet, salmonete de roca, triglia di scoglio czy rouget barbet. Oferujemy ją w rzadko spotykanym, dość dużym rozmiarze 300-400 g. Nasze barweny pochodzą wyłącznie z połowów ...

Read More

Dorada

Dzika dorada z haczyka (Sparus aurata, ang. gilt-head sea bream, wł. orata) Dorada to jedna z najbardziej lubianych ryb Europy. Jest cennym trofeum wędkarzy sportowych i amatorów łowiectwa podwodnego. Dzika dorada ma delikatne, smaczne mięso, chudsze i bardziej aromatyczne niż u dorad hodowlanych. Z racji na duże rozmiary idealnie nada się do ...

Read More

Morlesz bogar

Dziki morlesz bogar (Pagellus bogaraveo, ang. blackspot seabream, hiszp. besugo) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Luty - Październik. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Bliskie zagrożenia. Ograniczenia dostępności: Zdarzają się. Technika połowu: Sznury haczykowe, flota przybrzeżna i średniego zasięgu. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); - Płycizna Azorska, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon X, FAO 27). ZAMÓW ☏ Cena ...

Read More

Polędwica z opastuna (tuńczyka)

Polędwica z dzikiego opastuna (Thunnus obesus, ang. bigeye tuna) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Kwiecień - Październik ew. Marzec (jeśli populacja osiądzie na Azorach). Szczyt sezonu: Kwiecień - Październik. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Narażone. Ograniczenia dostępności: Poza szczytem sezonu zdarzają się. Technika połowu: Połowy haczykowe, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Płycizna Azorska, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon X, FAO 27). ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 199 ...

Read More

Sola

Dzika sola zwyczajna (Solea solea, ang. Dover sole) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Wrzesień - Kwiecień. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Rzadkie. Technika połowu: Sieć skrzelowa, flota przybrzeżna. Pochodzenie: Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 159 - 259 zł/kg Dostępne rozmiary: - od 300 do 400 g/ryba; - od 400 ...

Read More

Kulbin

Dziki kulbin (Argyrosomus regius, ang. meagre, hiszp. corvina) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Szczyt sezonu: Maj - Listopad. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Rzadkie. Technika połowu: - Sznury haczykowe, flota przybrzeżna; - Włok pelagiczny, flota średniego zasięgu. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 159 - 179 zł/kg ...

Read More

Kurek jeżyk

Dziki kurek jeżyk (Trigla lyra, ang. piper gurnard) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Nieoszacowany. Ograniczenia dostępności: Zdarzają się. Technika połowu: Sieć skrzelowa lub sznury haczykowe, flota średniego zasięgu. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 99 zł/kg Dostępne rozmiary: - od 500 do 700 g/ryba; Prezentacja: Ryba świeża ...

Read More

Sardynki

Dzikie sardynki europejskie (Sardina pilchardus) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Kwiecień - Październik/Listopad. Najlepsza jakość: Sierpień - Październik. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Nieoszacowany. Ograniczenia dostępności: Rzadkie. Technika połowu: Sieć typu okrężnica, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 109 - 129 zł/kg Dostępne rozmiary: - ok. 100 g/ryba; Prezentacja: Ryba świeża w całości ...

Read More

Makrela

Dzika makrela atlantycka (Scomber scombrus) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Styczeń - Kwiecień Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Poza sezonem zdarzają się. Technika połowu: Włok pelagiczny, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 99 - 109 zł/kg Dostępne rozmiary: - od 200 do 300 g/ryba; - od ...

Read More

Mieszanka na zupę rybną

Mieszanka dzikich ryb na zupę rybną (caldeirada / bouillabaisse) KUCHNIA FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: - Ograniczenia dostępności: Rzadkie. Technika połowu: Sieci. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 139 zł/kg Prezentacja: Świeże, oczyszczone, poporcjowane ryby w zestawach po 2 kg. Skład: (najczęściej): raja, konger, rogatnica, kurek, skorpena. Dostępność w SEAFOOD BOX: ...

Read More

Zaplanuj zakupy, sprawdź terminy.

KALENDARZ TRANSPORTÓW

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!