Abalone (słuchotki)

Abalone (słuchotki)

Hodowlane abalone z Nowej Zelandii (Haliotis iris, ang. rainbow abalone, maori: pāua) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Nieoszacowany. Ograniczenia dostępności: Rzadkie. Do wyczerpania zapasów. Pochodzenie: - Akwakultura. Nowa Zelandia. ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 299 zł/kg Dostępne rozmiary: - 13-15 szt./kg Prezentacja: Mrożone w całości abalone w kilogramowych opakowaniach. Dostępność w SEAFOOD BOX: ✔︎ Informację o cenach aktualizowano: 30.03.2017. Cena ...

Read More

Mule

MULE Duże i mięsiste. Pochodzą z czystych, otwartych wód Atlantyku. W twoich rękach w dobę po wyciągnięciu z wody. Znane%20pod%20nazwami%3A,mussels%20%E2%80%A2%20cozze%20%E2%80%A2%20mejill%C3%B3n%20%E2%80%A2%20moules|Spos%C3%B3b%20pozyskania%3A,Zbiory%20mechaniczne%2Fr%C4%99czne|Obszar%20pochodzenia%3A,%F0%9F%87%AA%F0%9F%87%B8%20Zatoka%20Biskajska%20-%20Po%C5%82udnie%20(Atlantyk%20Pn.-Wsch.)|Obszar%20pochodzenia%3A,%F0%9F%87%B5%F0%9F%87%B9%20Wody%20Portugalii%20(Atlantyk%20Pn.-Wsch.)|Gatunek%3A,Mytilus%20galloprovincialis DOSTĘPNOŚĆ: Wiosna,Lato,Jesie%C5%84,Zima|%E2%80%A2%E2%80%A2%E2%80%A2,%E2%80%A2%E2%80%A2,%E2%80%A2%E2%80%A2%E2%80%A2,%E2%80%A2%E2%80%A2%E2%80%A2Mamy w ofercie dwa rodzaje muli występujące wymiennie: ➜ mule z Galicji  (Mejillón / Mexillón de Galicia ) . Pochodzą z hodowli na sznurach w ujściach rzek Galicji do Atlantyku w prowincjach A Coruña i ...

Read More

Sola

Dzika sola zwyczajna (Solea solea, ang. Dover sole) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Wrzesień - Kwiecień. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Rzadkie. Technika połowu: Sieć skrzelowa, flota przybrzeżna. Pochodzenie: Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 159 - 259 zł/kg Dostępne rozmiary: - od 300 do 400 g/ryba; - od 400 ...

Read More

Kulbin

Dziki kulbin (Argyrosomus regius, ang. meagre, hiszp. corvina) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Szczyt sezonu: Maj - Listopad. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Rzadkie. Technika połowu: - Sznury haczykowe, flota przybrzeżna; - Włok pelagiczny, flota średniego zasięgu. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 159 - 179 zł/kg ...

Read More

Ostrygi portugalskie

Ostrygi portugalskie KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon: Cały rok. Najlepsza jakość: Wrzesień - Kwiecień. Ograniczenia dostępności: Rzadkie. Rodzaj produkcji: Ostrygi tresowane, ręcznie pielęgnowane. Pochodzenie: Park przyrody Laguny Ria Formosa, Algarve, Portugalia. ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 149 zł/kg Dostępne rozmiary: Nº3 - 66-85g (12 do 15 szt./kg) Nº2 - 86-110g (9 do 12 szt./kg) Prezentacja: Żywe małże w opakowaniach po 1 kg. Dostępność ...

Read More

Kalmary zwyczajne

Dzikie kalmary zwyczajne (Loligo vulgaris, ang. squid) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Największa dostępność: Październik - Marzec. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Nieoszacowany. Ograniczenia dostępności: Zdarzają się. Technika połowu: Włok pelagiczny, flota przybrzeżna i średniego zasięgu. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 179 - 199 zł/kg Dostępne rozmiary: - od 50 ...

Read More

Langusta różowa

Dzika langusta różowa (Palinurus mauritanicus, ang. pink spiny lobster) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Szczyt sezonu: Maj - Wrzesień. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Zdarzają się, często przy większych rozmiarach. Technika połowu: Pułapki, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 459 - 569 zł/kg Dostępne rozmiary: - ...

Read More

Sardynki

Dzikie sardynki europejskie (Sardina pilchardus) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Kwiecień - Październik/Listopad. Najlepsza jakość: Sierpień - Październik. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Nieoszacowany. Ograniczenia dostępności: Rzadkie. Technika połowu: Sieć typu okrężnica, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 109 - 129 zł/kg Dostępne rozmiary: - ok. 100 g/ryba; Prezentacja: Ryba świeża w całości ...

Read More

Makrela

Dzika makrela atlantycka (Scomber scombrus) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Styczeń - Kwiecień Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Poza sezonem zdarzają się. Technika połowu: Włok pelagiczny, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 99 - 109 zł/kg Dostępne rozmiary: - od 200 do 300 g/ryba; - od ...

Read More

Karanks nowozelandzki

Dziki karanks nowozelandzki (Pseudocaranx dentex, ang. guelly jack / white trevally, jap. shima-aji) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Szczyt sezonu: Październik - Listopad. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Zdarzają się. Technika połowu: Sznury haczykowe, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Płycizna Azorska, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon X, FAO 27). ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 219 - 259 ...

Read More

Zaplanuj zakupy, sprawdź terminy.

KALENDARZ TRANSPORTÓW

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!