Mieszanka na zupę rybną

Mieszanka na zupę rybną

Mieszanka dzikich ryb na zupę rybną (caldeirada / bouillabaisse) KUCHNIA FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: - Ograniczenia dostępności: Rzadkie. Technika połowu: Sieci. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 139 zł/kg Prezentacja: Świeże, oczyszczone, poporcjowane ryby w zestawach po 2 kg. Skład: (najczęściej): raja, konger, rogatnica, kurek, skorpena. Dostępność w SEAFOOD BOX: ...

Read More

Sargus

Dziki sargus (Diplodus sargus, ang. white seabream) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Listopad - Marzec. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Zdarzają się poza sezonem. Technika połowu: Sieć skrzelowa, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 149 - 179 zł/kg Dostępne rozmiary: - od 1 do 2 kg/ryba; Prezentacja: Ryba ...

Read More

Skorpena

Dzika skorpena zwyczajna (Scorpaena scrofa, ang. red scorpionfish, fr. rascasse rouge) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Lipiec - Sierpień. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Nieoszacowany. Ograniczenia dostępności: Częste. Technika połowu: Sieć skrzelowa, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 239 - 299 zł/kg Dostępne rozmiary: - od 1 do 2 kg/ryba; ...

Read More

Morlesz szkarłatny

Dziki morlesz szkarłatny (Pagellus erythrinus, ang. common pandora) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Grudzień - Kwiecień. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony). Ograniczenia dostępności: Zdarzają się. Technika połowu: Sznury haczykowe i sieć skrzelowa, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27). ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 169 - 199 zł/kg Dostępne rozmiary: - od 500 ...

Read More

Okładniczki

Dzikie okładniczki / małże brzytwy (Ensis spp., ang. razor clam) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Najlepsza jakość: Wrzesień - Kwiecień. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Nieoszacowany. Ograniczenia dostępności: Rzadkie. Technika połowu: Dragi, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27). ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 109 zł/kg Dostępne rozmiary: - produkt niekalibrowany Prezentacja: Żywe małże w kilogramowych siateczkach ...

Read More

Żabnica

Dzika żabnica (Lophius piscatorius, ang. monkfish) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Rzadkie. Technika połowu: Włok denny, flota przybrzeżna i średniego zasięgu. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27). ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 169 - 189 zł/kg Dostępne rozmiary: - od 1 do 2 kg/ogon; - od 2 ...

Read More

Homar europejski

Dziki homar europejski (Homarus gammarus, ang. European lobster) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Szczyt sezonu: Maj - Wrzesień. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Zdarzają się, często przy większych rozmiarach. Technika połowu: Pułapki, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 269 - 329 zł/kg Dostępne ...

Read More

Krewetki „Carabineros”

Dzika krewetka "Carabinero" (Aristaeopsis edwardsiana, ang. scarlet shrimp, hiszp./port. carabinero) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Nieoszacowany. Ograniczenia dostępności: Rzadkie. Technika połowu: Włok denny, flota średniego i dalekiego zasięgu. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27). ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 439 - 459 zł/kg (R1) 379 - 399 zł/kg (R2) 369 - ...

Read More

Ośmiornica

Dzika ośmiornica (Octopus vulgaris) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Nieoszacowany. Ograniczenia dostępności: Rzadkie. Technika połowu: Pułapki, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27). ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 139 - 179 zł/kg Dostępne rozmiary: - od 1 do 2 kg; - od 2 do 3 kg; - od 3 do 4 kg. ...

Read More

Krwetki różowe głębinowe

Dzika krewetka różowa głębinowa (Parapenaeus longirostris, hiszp. gamba blanca) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Nieoszacowany. Ograniczenia dostępności: Zdarzają się. Technika połowu: Włok denny, flota średniego zasięgu. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27). ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 169 - 199 zł/kg Dostępne rozmiary: - ok. 7g/sztuka Prezentacja: Świeże krewetki luzem Dostępność ...

Read More

Zaplanuj zakupy, sprawdź terminy.

KALENDARZ TRANSPORTÓW

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!