Polędwica z opastuna (tuńczyka)
Polędwica z dzikiego opastuna (Thunnus obesus, ang. bigeye tuna)
KUCHNIA
Opis w przygotowaniu.
FAKTY
- Sezon połowowy:
Kwiecień – Październik ew. Marzec
(jeśli populacja osiądzie na Azorach). - Szczyt sezonu:
Kwiecień – Październik. - Kat. zagrożenia gatunku IUCN:
Narażone. - Ograniczenia dostępności:
Poza szczytem sezonu zdarzają się. - Technika połowu:
Połowy haczykowe, flota przybrzeżna. - Pochodzenie:
– Płycizna Azorska, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon X, FAO 27).
ZAMÓW ☏
- Cena orientacyjna:
199 zł/kg - Dostępne produkty:
– polędwica 2 – 3 kg;
– plaster 400 – 600 g. - Prezentacja:
Polędwica świeża ze skórą - Dostępność w SEAFOOD BOX: ✘
Informację o cenach aktualizowano: 04.10.2015. Cena finalna zależy od sytuacji na morzu w dniu dokonywania zakupu i zostanie podana w momencie składania zamówienia.
Aby zamówić ten lub inne produkty z naszego katalogu, skontaktuj się z nami najpóźniej do godz. 13:00 w przeddzień transportu. Więcej informacji: Jak kupić?
Ceny zawierają podatek VAT. Powyższa oferta ma charakter informacyjny i nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66 §1 kodeksu cywilnego oraz innych właściwych przepisów prawnych.