Turbot (skarp)
Dziki turbot z sieci skrzelowej
(Scophthalmus maximus synonim Psetta maxima)
Opis w przygotowaniu.
Intensywność smaku: ●●○○○
Prostota obsługi: ●●○○○ (bez łuski, średnio trudne wycięcie filetów, dość łatwo usuwalna skóra)
Sezon połowowy: | Marzec - Lipiec |
Ograniczenia dostępności: | Sporadycznie się zdarzają |
Największa dostępność: | Maj - Lipiec |
Szczytowa jakość: | Marzec |
Technika połowu: | 🔝 Sieć skrzelowa (najwyższa jakość) |
Typ floty: | 🔝 Przybrzeżna i średniego zasięgu |
Obszar połowu: | 🇵🇹 Wody Portugalii, Atlantyk Pn.-Wsch. |
Minimalny wymiar ochronny: | 30 cm |
Okres(y) ochronny/e: | ✘ |
Kwoty połowowe/plany zarządzania: | ✘ |
Kategoria zagrożenia gatunku IUCN: | Narażony/VU |
ZAMÓW
Rozmiar | Postać | Cena orientacyjna |
R6: od 1 do 2 kg/ryba | Ryba cała, świeża | 189 - 199 zł/kg |
R7: od 2 do 3 kg/ryba | Ryba cała, świeża | 199 - 219 zł/kg |
R8: 3+ kg/ryba | Ryba cała, świeża | 199 - 219 zł/kg |
Zamów już teraz: wyślij sms lub zadzwoń na 519 899 666. Zamówienia przyjmujemy do godziny 14:00 w przeddzień transportu (transporty odbywają się w środy i piątki).
Więcej informacji: Jak kupić?
Informację o cenach aktualizowano: 10.04.2016. Cena finalna zależy od sytuacji na morzu w dniu dokonywania zakupu i zostanie podana w momencie potwierdzania zamówienia.
Ceny zawierają podatek VAT. Powyższa oferta ma charakter informacyjny i nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66 §1 kodeksu cywilnego oraz innych właściwych przepisów prawnych.