Dziki nagład (Scophthalmus rhombus, ang. brill) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Październik - Marzec. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Zdarzają się. Technika połowu: Sieć skrzelowa, flota średniego zasięgu. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 169 - 189 zł/kg Dostępne rozmiary: - od 1 do 2 kg/ryba; - od 2 do ...
Read MoreKulbin
Dziki kulbin (Argyrosomus regius, ang. meagre, hiszp. corvina) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Szczyt sezonu: Maj - Listopad. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Rzadkie. Technika połowu: - Sznury haczykowe, flota przybrzeżna; - Włok pelagiczny, flota średniego zasięgu. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 159 - 179 zł/kg ...
Read MoreKaranks nowozelandzki
Dziki karanks nowozelandzki (Pseudocaranx dentex, ang. guelly jack / white trevally, jap. shima-aji) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Szczyt sezonu: Październik - Listopad. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Zdarzają się. Technika połowu: Sznury haczykowe, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Płycizna Azorska, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon X, FAO 27). ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 219 - 259 ...
Read MoreSeriola olbrzymia
Dzika seriola olbrzymia (Seriola dumerili, ang. greater amberjack, jap. kanpachi) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Maj - Listopad. Szczyt sezonu: Październik - Listopad. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Zdarzają się. Technika połowu: Sznury haczykowe, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); - Płycizna Azorska, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon X, FAO ...
Read MoreMieszanka na zupę rybną
Mieszanka dzikich ryb na zupę rybną (caldeirada / bouillabaisse) KUCHNIA FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: - Ograniczenia dostępności: Rzadkie. Technika połowu: Sieci. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 139 zł/kg Prezentacja: Świeże, oczyszczone, poporcjowane ryby w zestawach po 2 kg. Skład: (najczęściej): raja, konger, rogatnica, kurek, skorpena. Dostępność w SEAFOOD BOX: ...
Read MoreSargus
Dziki sargus (Diplodus sargus, ang. white seabream) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Listopad - Marzec. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Zdarzają się poza sezonem. Technika połowu: Sieć skrzelowa, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 149 - 179 zł/kg Dostępne rozmiary: - od 1 do 2 kg/ryba; Prezentacja: Ryba ...
Read MoreSkorpena
Dzika skorpena zwyczajna (Scorpaena scrofa, ang. red scorpionfish, fr. rascasse rouge) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Lipiec - Sierpień. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Nieoszacowany. Ograniczenia dostępności: Częste. Technika połowu: Sieć skrzelowa, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 239 - 299 zł/kg Dostępne rozmiary: - od 1 do 2 kg/ryba; ...
Read MoreMorlesz szkarłatny
Dziki morlesz szkarłatny (Pagellus erythrinus, ang. common pandora) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Grudzień - Kwiecień. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony). Ograniczenia dostępności: Zdarzają się. Technika połowu: Sznury haczykowe i sieć skrzelowa, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27). ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 169 - 199 zł/kg Dostępne rozmiary: - od 500 ...
Read MorePelamida
Dzika pelamida (Sarda sarda, ang. Atlantic bonito) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Wrzesień - Grudzień. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Zdarzają się. Technika połowu: Sznury haczykowe i włok pelagiczny, flota przybrzeżna i średniego zasięgu. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 109 - 129 zł/kg Dostępne rozmiary: - ...
Read MoreŻabnica
Dzika żabnica (Lophius piscatorius, ang. monkfish) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Rzadkie. Technika połowu: Włok denny, flota przybrzeżna i średniego zasięgu. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27). ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 169 - 189 zł/kg Dostępne rozmiary: - od 1 do 2 kg/ogon; - od 2 ...
Read More