Labraks (okoń morski, seabass)
Dziki labraks z haczyka
(Dicentrarchus labrax, ang. sea bass, fr. bar commun / loup de mer, hiszp. lubina, port. robalo, wł. spigola / branzino)
Opis w przygotowaniu.
Intensywność smaku: ●●○○○
Prostota obsługi: ●●○○○ (łuska średnia, średnio osadzona)
Sezon połowowy: | Cały rok |
Ograniczenia dostępności: | Zdarzają się między kw. a paźd. |
Największa dostępność: | Listopad - Marzec |
Szczytowa jakość: | Grudzień - Luty |
Technika połowu: | 🔝 Haki i liny (najwyższa jakość) |
Typ floty: | 🔝 Przybrzeżna (najwyższa jakość) |
Obszar połowu: | 🇵🇹 Wody Portugalii, Atlantyk Pn.-Wsch. |
Minimalny wymiar ochronny: | 36 cm |
Okres(y) ochronny/e: | ✘ |
Kwoty połowowe/plany zarządzania: | Plan zarządzania (UE) nie obejmuje wód Portugalii |
Kategoria zagrożenia gatunku IUCN: | Najmniejszej troski/LC [niezagrożony] |
Ubój japońską techniką ike-jime: | ✔︎ (usługa dodatkowa, prosimy o kontakt tel.) |
ZAMÓW
Rozmiar | Cena orientacyjna |
mały: od 1 do 2 kg/ryba | 299 zł/kg |
średni: od 2 do 3 kg/ryba | 299 zł/kg |
duży: od 3 do 4 kg/ryba | 299-329 zł/kg |
Zamów już teraz: wyślij sms lub zadzwoń na 519 899 666. Zamówienia przyjmujemy do godziny 14:00 w przeddzień transportu.
Więcej informacji: Jak kupić?
Informację o cenach aktualizowano: 11.08.2020. Cena finalna zależy od sytuacji na morzu w dniu dokonywania zakupu i zostanie podana w momencie potwierdzania zamówienia.
Ceny zawierają podatek VAT. Powyższa oferta ma charakter informacyjny i nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66 §1 kodeksu cywilnego oraz innych właściwych przepisów prawnych.