Nagład

Nagład

Dziki nagład (Scophthalmus rhombus, ang. brill) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Październik - Marzec. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Zdarzają się. Technika połowu: Sieć skrzelowa, flota średniego zasięgu. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 169 - 189 zł/kg Dostępne rozmiary: - od 1 do 2 kg/ryba; - od 2 do ...

Read More

Mule

MULE Duże i mięsiste. Pochodzą z czystych, otwartych wód Atlantyku. W twoich rękach w dobę po wyciągnięciu z wody. Znane%20pod%20nazwami%3A,mussels%20%E2%80%A2%20cozze%20%E2%80%A2%20mejill%C3%B3n%20%E2%80%A2%20moules|Spos%C3%B3b%20pozyskania%3A,Zbiory%20mechaniczne%2Fr%C4%99czne|Obszar%20pochodzenia%3A,%F0%9F%87%AA%F0%9F%87%B8%20Zatoka%20Biskajska%20-%20Po%C5%82udnie%20(Atlantyk%20Pn.-Wsch.)|Obszar%20pochodzenia%3A,%F0%9F%87%B5%F0%9F%87%B9%20Wody%20Portugalii%20(Atlantyk%20Pn.-Wsch.)|Gatunek%3A,Mytilus%20galloprovincialis DOSTĘPNOŚĆ: Wiosna,Lato,Jesie%C5%84,Zima|%E2%80%A2%E2%80%A2%E2%80%A2,%E2%80%A2%E2%80%A2,%E2%80%A2%E2%80%A2%E2%80%A2,%E2%80%A2%E2%80%A2%E2%80%A2Mamy w ofercie dwa rodzaje muli występujące wymiennie: ➜ mule z Galicji  (Mejillón / Mexillón de Galicia ) . Pochodzą z hodowli na sznurach w ujściach rzek Galicji do Atlantyku w prowincjach A Coruña i ...

Read More

Jeżowce

Dzikie jeżowce (Paracentrotus lividus lub Sphaerechinus granularis, ang. sea urchin, wł. ricci di mare, jap. uni) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Październik - Kwiecień. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Nioszacowane. / Bliskie zagrożenia (niezagrożone). Ograniczenia dostępności: Częste. Technika połowu: Ręczne zbiory (nurek). Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 115 zł/kg Dostępne rozmiary: - produkt ...

Read More

Sola

Dzika sola zwyczajna (Solea solea, ang. Dover sole) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Wrzesień - Kwiecień. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Rzadkie. Technika połowu: Sieć skrzelowa, flota przybrzeżna. Pochodzenie: Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 159 - 259 zł/kg Dostępne rozmiary: - od 300 do 400 g/ryba; - od 400 ...

Read More

Ostrygi portugalskie

Ostrygi portugalskie KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon: Cały rok. Najlepsza jakość: Wrzesień - Kwiecień. Ograniczenia dostępności: Rzadkie. Rodzaj produkcji: Ostrygi tresowane, ręcznie pielęgnowane. Pochodzenie: Park przyrody Laguny Ria Formosa, Algarve, Portugalia. ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 149 zł/kg Dostępne rozmiary: Nº3 - 66-85g (12 do 15 szt./kg) Nº2 - 86-110g (9 do 12 szt./kg) Prezentacja: Żywe małże w opakowaniach po 1 kg. Dostępność ...

Read More

Langusta różowa

Dzika langusta różowa (Palinurus mauritanicus, ang. pink spiny lobster) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Szczyt sezonu: Maj - Wrzesień. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Zdarzają się, często przy większych rozmiarach. Technika połowu: Pułapki, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 459 - 569 zł/kg Dostępne rozmiary: - ...

Read More

Czaszołki

Dzikie czaszołki (Patella aspera i Patella candei, port. lapas, ang. limpets) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Nieoszacowany. Ograniczenia dostępności: Częste. Technika połowu: Zbiór ręczny przez nurka. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); - Płycizna Azorska, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon X, FAO 27). ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 99 - 109 zł/kg Dostępne rozmiary: - produkt ...

Read More

Pąkle kaczenice „Percebes”

Dzikie pąkle kaczenice (Pollicipes pollicipes, port. percebes, ang. gooseneck barnacles) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Cały rok. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Nieoszacowany. Ograniczenia dostępności: Zdarzają się. Technika połowu: Ręczne zbiory z klifów, lub spod wody (nurek). Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 199 - 245 zł/kg Dostępne rozmiary: - małe/zbiory na ...

Read More

Sargus

Dziki sargus (Diplodus sargus, ang. white seabream) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Listopad - Marzec. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Najmniejszej troski (niezagrożony) Ograniczenia dostępności: Zdarzają się poza sezonem. Technika połowu: Sieć skrzelowa, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 149 - 179 zł/kg Dostępne rozmiary: - od 1 do 2 kg/ryba; Prezentacja: Ryba ...

Read More

Skorpena

Dzika skorpena zwyczajna (Scorpaena scrofa, ang. red scorpionfish, fr. rascasse rouge) KUCHNIA Opis w przygotowaniu. FAKTY Sezon połowowy: Lipiec - Sierpień. Kat. zagrożenia gatunku IUCN: Nieoszacowany. Ograniczenia dostępności: Częste. Technika połowu: Sieć skrzelowa, flota przybrzeżna. Pochodzenie: - Wody Portugalii, Płn.-Wsch. Atlantyk (rejon IX, FAO 27); ZAMÓW ☏ Cena orientacyjna: 239 - 299 zł/kg Dostępne rozmiary: - od 1 do 2 kg/ryba; ...

Read More

Zaplanuj zakupy, sprawdź terminy.

KALENDARZ TRANSPORTÓW

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!